Élelmiszervállalkozók
Versenyképességéért Egyesület

Egészségfejlesztés

Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület (ÉVE) célja a magyarországi élelmiszeripar természetes személy, mikro, kis-, középvállalkozás szereplői piacra jutásának és versenyképességének növelése partnerségen és párbeszéden alapuló hatékony szakmai, gazdasági érdekképviseleti, továbbá ismeretterjesztő valamint egészségfejlesztési tevékenység által.

E célok végrehajtása érdekében:

Az ÉVE az egészséges élelmiszerek fogyasztására ösztönöz. Az ÉVE célja különösen azon magyarországi élelmiszervállalkozók piacra jutásának és versenyképességének növelése, amelyek az alacsony só-, cukor-- és zsírtartalmú termékek előállításával és forgalmazásával hozzájárulnak az egészséges táplálkozást eredményező egészségtudatos fogyasztói magatartás kialakításához. Az ÉVE ennek érdekében elő kívánja segíteni, hogy a fogyasztók keressék, és preferálják az alacsony só-, cukor-- és zsírtartalmú élelmiszertermékeket, és ezáltal e termékek fogyasztási volumene meghatározóvá váljon az élelmiszer fogyasztás piacán.