Élelmiszervállalkozók
Versenyképességéért Egyesület

Az ÉVE Versenyképességi Különdíjat a DÉLKERTÉSZ nyerte el


Az ÉVE az Érték & Minőség Nagydíj keretében 2020. szeptember 9-én a Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelői és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete (DÉLKERTÉSZ) Snack paradicsomfélék termékcsaládját díjazta

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, szeptember 9-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében a Vajdahunyadvárban. Idén a védjegyhasználatot és a kitüntetést 33 pályázó 39 pályázata érdemelte ki, a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 40 főcsoport több mint 100 témakörében meghirdetett nívós megmérettetésen. A Pályázat Kiírói Tanácsa a kialakult helyzetben különösen fontosnak tartotta, hogy saját eszközeivel, a kitüntető címek elnyerésének lehetőségével segítse a gazdasági növekedés újraindítását. A pályázatok száma csökkent az előző évhez képest, miután a határok lezárásával csak a hazai vállalkozások tudtak a megmérettetésen részt venni, de a hazai gazdasági lehetőségek is jelentősen szűkültek. Az ünnepségen beszédet mondott és a kitüntetéseket átadta: Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese. Az idei díjazottak között többségében közép- és kisvállalkozás található, de mezőgazdasági kistermelő és alkotóművész is megmérettette magát a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyén.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese úgy fogalmazott: „A koronavírus-járvány komoly gazdasági kihívásokat eredményezett, ugyanakkor számos tanulsággal is szolgált. Az idei Érték és Minőség Nagydíj díjazottjainak több mint fele az agráriumhoz köthető. Az agráriumban dolgozók számára ez az esztendő különösen nehéz, hiszen a járvány mellett a természeti csapások sorozatai is sújtják az ágazatot. Éppen ezért különösen fontos, hogy elismerjük azok munkáját, akiknek köszönhetően étel kerülhet asztalainkra.”

Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület az elmúlt évhez hasonlóan a 2020. évben is Versenyképességi Különdíjat ajánlott fel az Érték és Minőség Pályázati Nagydíj keretein belül.

A Versenyképességi Különdíjat a Délalföldi Kertészek Zöldség-Gyümölcs Termelői és Értékesítő Mezőgazdasági Szövetkezete (DÉLKERTÉSZ) Snack paradicsomfélék termékcsaládja nyerte el . A Versenyképességi Különdíjat a DÉLKERTÉSZ elnöke, Nagypéter Sándor az ÉVE elnökségi tagjától, Lakatosné dr. Nemes Saroltától vette át.

A díjazottról:

A XIX. századtól Szentes környékén tevékenykedő bolgárkertészek és az általuk meghonosított öntözéses zöldségtermesztés alapozta meg a jelenleg is a környékre jellemző zöldségtermesztési technológiákat, többek között a hajtatott paradicsomtermesztést is. A dél-alföldi tájkörzet kiemelkedően magas napfényes óráinak köszönhetően a gondosan válogatott, tűzpiros fürtök és bogyók minden fajtájában érezhető a napfény gondoskodása. 2016 óta vannak jelen termékpalettájukon a koktélparadicsomfélék, baby-szilva paradicsomfélék és cherry paradicsomfélék, amely termékkör népszerűsége rohamos ütemben fejlődött az elmúlt években. Apró, különlegesen édes snack paradicsom termékcsalád színes és egészséges kiegészítője minden étkezésnek. Biológiai  növényvédelemre alapozó, peszticidmentes termelésük innovatív, high-tech üvegházakban történik, szem előtt tartva a  fenntarthatóságot és a környezetkímélést.

Gratulálunk a DÉLKERTÉSZ munkatársainak!

Képek