Élelmiszervállalkozók
Versenyképességéért Egyesület

Az ÉVE Versenyképességi Különdíjat a Szatmári Konzervgyár Kft. nyerte el


Az ÉVE az Érték & Minőség Nagydíj keretében 2019. szeptember 10-én a Szatmári Konzervgyár Kft. Rege Reformszószok termékcsaládját díjazta

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében, szeptember 10-én. Idén a védjegyhasználatokat és kitüntetéseket 60 pályázó 67 pályázata - köztük 7 erdélyi pályázó - érdemelte ki. Az ünnepségen beszédet mondott és a kitüntetéseket átadta: Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. A díjazottak között megtalálható kis- és középvállalkozó, valamint nagyvállalkozás, de szabadalmakkal rendelkező egyéni vállalkozó is. A 60 pályázó 67 pályázata több mint 100 pályázati témakörhöz kapcsolódott, melyek szinte a gazdaság teljes palettáját lefedik. Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet az elmúlt évhez képest 31%-kal több pályázat érdemelte ki.

Farkas Sándor az Agrárminisztérium miniszterhelyettese közölte: a díjazott pályázatok közel 40 százaléka az agráriumhoz kötődik. Mint fogalmazott, ma 14-15 millió ember számára tud a magyar agrárium élelmiszert termelni. Ezt a számot a tárca szeretné megduplázni, amely megvalósításához minden feltétel – kiváló termőföld, szaktudás, technika, humán erőforrás – adott.

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a mezőgazdaság mára nemzetbiztonsági kérdéssé vált. A szakértők úgy tartják, hogy 2050-ig megduplázódik a világ népessége, ami egyet jelent azzal, hogy kétszer annyi élelmiszert kell termelnünk, ugyanakkora területen. Fontos ugyanakkor – fogalmazott, hogy a legmodernebb technológiák segítségével a legjobb minőséget legyünk képesek megtermelni, a hagyományos, magyar ízek és vonások megőrzése mellett. A mai díjazottaknak ez sikerült, ezért a jövőben használhatják az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegyet. A védjegy lehetőség a vállalkozás számára, hogy terméke még szélesebb körben elterjedhessen és garancia a fogyasztó számára, hogy biztosan minőséget vásárol – mondta Farkas Sándor.

„Egyre többen ismerik fel, hogy a hazai termékekkel a minőséget és a biztonságot választják és nem utolsó sorban a magyar munkaadókat támogatják. Ehhez az eredményhez szükség volt arra is, hogy a vállalkozások számára a legfontosabb fokmérő a minőség lett. Az Érték és Minőség Nagydíj azt a célt szolgálja, hogy legyünk büszkék az általunk teremtett értékekre, ismerjük el a legkiválóbbakat, mutassuk meg, hogy a magyar vállalkozások áldozatos munkájukkal milyen kiemelkedő eredményeket érnek el.” - tette hozzá.

Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület a tavalyi évhez hasonlóan a 2019. évben is Versenyképességi Különdíjat ajánlott fel az Érték és Minőség Pályázati Nagydíj keretein belül.

A Versenyképességi Különdíjat a Szatmári Konzervgyár Kft. Rege Reformszószok termékcsaládja nyerte el . A Versenyképességi Különdíjat Zsoldos Marianna, a Szatmári Konzervgyár Kft. ügyvezetője dr. Suhajda Zsuzsanna elnöktől és dr. Lendvai Szabolcs alelnöktől vette át.

A Szatmári Konzervgyár Kft. telephelyén 1965-től történik zöldség- és gyümölcsfeldolgozás. Az üzem létrehozásával az volt a cél, hogy ebben a térségben is kezdődjék meg a zöldség- és gyümölcstermesztés meghonosítása, valamint annak feldolgozása. 50-100 km-es körzetben nagy mennyiségű, feldolgozható zöldség-gyümölcs megtermelhető. Ehhez a szükséges munkaerő 15-40 km-es körzetben biztosítható. A cég 1998-tól működik jelenlegi formájában.

A prémium minőségű termékek tartósítószert, színezékeket és szintetikus adalékanyagokat nem tartalmaznak, csak természetes alapanyagokból készülnek, így az egészséges táplálkozási feltételeknek teljes mértékben megfelelnek. A cég már több mint 10 éve sikeresen működteti a HACCP és a nemzetközileg is elfogadott IFS Food Version 6 (International Featured Standards), BRC version 7, GMO free, EU BIO, ISO 9001-2015,ISO 14001:2015, minőség- és környezetirányítási rendszereket. A Szatmári Konzervgyár Kft. 2018-ban megszerezte a Sedex Members Ethical Trade Audit (SMETA) tanúsítványt is.

A Rege márkanév 1999-től van jelen a hazai piacon. Az elmúlt években zöldségkonzervek forgalmazásával érte el a Magyarországon működő áruházláncok körében az „A" besorolású brand minősítést.

A termékcsalád tagjait Magyarországon kizárólag a Szatmári Konzervgyár Kft. gyártja. A termékek rendkívül innovatív termékfejlesztés eredményeként születtek. A Rege almaszószban és meggyszószban a gyümölcsdarabok kókusztejben pihennek, így a glutén-és laktózmentes életmódot követő gyermekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatják. A Rege narancsos körteszósz szintén megfelel ennek a mai világunkban szinte elvárható feltételnek.

A Rege „ready to eat" termékei a rohanó világunk háziasszonyainak életét segítik megkönnyíteni.

Szívből gratulálunk a Szatmári Konzergyár Kft. minden munkatársának az elismeréshez!

Képek