Élelmiszervállalkozók
Versenyképességéért Egyesület

Szakmai nap az élelmiszerekre vonatkozó szabályok legújabb változásairól


Az élelmiszerekre vonatkozó szabályok legújabb változásairól szóló szakmai napon közétkeztetők, étteremláncok és élelmiszerfeldolgozó vállalkozások képviselői vettek részt.

A résztvevők előadást hallhattak a Földművelésügyi Minisztérium szakreferensétől a 36/2014. FM rendelet módosításáról, amely a közétkeztetés, távértékesítés és az automatából történő nem előrecsomagolt élelmiszerek értékesítése vonatkozásában tartalmaz új rendelkezéseket. Az OGYÉI osztályvezetője által megtartott előadáson a közétkeztetésre vonatkozó új követelmények és azok szükségessége került „terítékre”. Az ÉVE főtitkára pedig felhívta a vendéglátós vállalkozások figyelmét arra, hogy 2015. július 1-jétől belső szabályzatot kell készíteni az allergénekkel kapcsolatos szóbeli tájékoztatásról, és bemutatta az Egyesület által elkészített Szabályzat-mintát. A szakmai napot igen aktív konzultáció zárta, amely megkönnyítette az élelmiszervállalkozók felkészülését a jogszabályi változásokra.

Letölthető előadások:

Előadás az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatási jogszabályok változásairól

Előadás a vendéglátásban kötelező, az allergénekről szóló belső eljárási szabályzat mintáról